Цитата:
Сообщение от Аматор
А що наше годжі («дереза») можна їсти? У нашій місцевості (не Київ, 26 км від Умані в сторону Вінниці) дерезу називають «повій», молодими пагонами кормлять кролів, гусей і т.д. А я то дивлюсь, що моє посаджене годжі подібне на повій, що росте сам по собі і не там де треба, а все старається в город залізти. Тільки недавно взнав, що дереза і повій одне й теж. Зараз постійно веду боротьбу з цим годжі-дерезою-повієм. Можливо не треба було саджати годжі заморське, а свою дерезу тримати під контролем, якщо ягоди нашої дерези теж можна їсти.
|
Наскільки відомо - так. Наприклад, гляньте тут
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...BD%D0%B0%D1%8F
Дереза обыкновенная (
Lycium barbarum) не ядовита, её плоды могут служить ценным источником витамина C. Плод — маленькая кораллово-красная ягода известная, как фрукт дерезы, используемый в медицине.Обладателями наиболее выраженных полезных свойств, по праву, считаются плоды Годжи, растущие на плоскогорье района Нинся.
Є РЯД ЗАСТЕРЕЖЕНЬ по СВІЖІЙ ЯГОДІ. Наприклад, тут
http://mir-yagod.ru/dereza/