Показать сообщение отдельно
Старый 18.11.2013, 07:02   #1663
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от дени Посмотреть сообщение
Саша правильно заметил- саженцу ПОТОМ нужно доращивание(это дополнительные"поля " питомника... Зачем именно вставка М-9? В чем она вигрывает перед 54-118, или 62-396(смотря какую высоту хотите). Почему не делать высокую окулировку на 54-118(снижает на 1,5м высоту). С высокой окулировкой 62-396(с посаледующим заглублением подвоя в землю- на 20 см, высокорслости не буде, а вот якорность- отличная(лучше чем м-9).Интеркаляры из 54-118 и 62-396 тоже очень годятся для вставки. По переросшим семечковым - не скажу не пробовал, а по косточковым- даже недогоны можно окулировать весной(до осени ПОЧТИ стандартный саженец(они даже лучше приживаются ). Семечковые сколько ни окулировал весной- недогон (оч. требующий доращивания) Мое мнение. С ув.
Шановний Дені 1. М-9 карлик 2. 62396 з різних джерел інформаціі карлик-полукарлик 3. 54118 середньоросла підщепа.Порог зимостійкості кореневоі системи 1. -12 2.3. -14 .Якірність кореневоі системи 1.низька 2.трохи краща 3. іще краща.Вставка 1.програє 2.3.по морозостійкості кореневоі системи але у вставок коренів нема .Якби висока окуліровка так сильно понижала висоту то ніколи б ще при Союзі не заморочувались
вставками. 2.3. починають вегетацію значно раньше чим1.тому у них більша можливість попадать у заморозки під час цвітіння .54118 і всі середньорослі приміняти в якості вставки для зниження висоти на сильнорослу підщепу безглуздо одержуємо сильнорослий саджанець. Заглиблювати саджанець під час посадки для підвищення якірності треба обережно тому що при недостатній аераціі корінь слабіше розвивається і на штамбі при недостатньому поливі і відсутності мульчування коріння слабо утворюється в результаті саджанець слабо росте а то й гине . При заготовці різок в лютому і правильному іх зберіганні коли вони не тратять енергію на боротьбу з морозами а ще при щеплені косою копуліровкою я цього на яблунях не спостерігав.І на останок скажу що у садівництві я з 1971 року займався самоосвітою прискорене вирощуваннясаджанців не повністю моя ідея.З повагою СмирновВ.Д.
Валерий Дмитриевич вне форума  
Пользователь сказал cпасибо:
дени (20.11.2013)