Цитата:
Сообщение от дени
В нынешних условиях- естественный бывает, уже, не во всех регионах  , а забыли сказать про искуственный - например- десиканты - хлорат магния и др.(как по винограду так и по пл-ягодным). Раньше, то , применяли, умели. Другое дело, что найти (для себя, немного, сложно).
---------- Post added at 12:10 ---------- Previous post was at 12:06 ----------
Хвоина- это видоизмененный лист(на листопадном - ветка,на хв.- мутовка), хвойные вегетируют втечении всего года.
Но энто совсем другая тема.
|
Шановні я думаю, що Ви перейшли на диспут який ніякоі користі садівникам не принесе.Якби ви спорили для чого і яким шляхом це робити, то була б інша справа.''Удалять'' листя обовязково потрібно при пересадці саджанців' що багато з виробників не роблять.Якщо не великий обєм механічно тільки не обривать / ошмигувать/, а обрізать ножницями .При великих обємах хімічним шляхом.В Ю-тубі садівник з Росіі перед викопкою обробляє 3% мідний купорос, а через 10 днів 1.5% можна примінять і другі хімсполуки. Бувають такі сезони ,що рослини пізно закінчують вегетацію і не скидають листя.При вологих снігопадах можуть обломуваться гілки чи саджанці, є необхідність удалять листя вище перечисленними способами. На мою думку більш цікавіша тема оздоровлення /про що трохи згадував шановний ДЕНІ/ посадкового чи щеплюванного матерілу шляхом термотерапіі і т.д. Якщо хто може поділиться в цьому питанні своім досвідом , чи міркуваннями по цьому буду щиро вдячний. З повагою СмирновВ.Д.