Цитата:
Сообщение от ОлегБаер
тому що із сіянців краща за інші дика черешня на підщепу і для вишні, і для черешні. Вдалі комбінації на вишні можуть і повинні бути, але їх треба досліджувати, щоб рекомендувати, не менше 10-12 років
|
Шановний Олег, але у сіянців дикоі черешні своі недоліки морозостійкість кореневоі системи дещо низче чим у вишні, не вирівняний ріст, високорослість, життєздатність і схожість насіння і т.д.Тому раніше коли ще не поширились вегетативні підщепи черешні рекомендували використосовувать сіянці культурних сортів черешні і вишні -Драгана жовта Альфа іт.д.Я використосовував порослеву дику черешню. Саме головне щоб рослина перейшла на свій корінь і повністю видалити корінь з якого вона проросла і якщо глибоко не перекопувати землю під деревами то порослі ніколи не буде.У нас використосовують сіянці вишні антипки, які дуже технологічні по проростанню ,приживленні окуліровок і на другий рік осінню готовий саджанець.Але підщепа антипка годиться для бідних грунтів Степова зона, а в Лісостеповій - високий випад .Раніше в промисловому садівнитві з випадом до 40% мирилися ,що ніяк не годиться покупцям і на руку місцевим виробникам . Тому при покупці потрібно інтерисуватися яка підщепа і якщо антипка ,бути готовим до випаду в перші 3-4 роки. По рекомендаціям Л.І.Тараненко при посадці черешні, а я думаю всіх кісточкових не використосовувать ніяких добрив в т.ч. і органічних, тільки після вступу в повне плодоношення . Коло хати чи дачі 10 років ждать не треба ,якщо щось зійшло розібраться ,що на ньому можна щепить, якщо треба пересадить через 2-3 роки одержавши результат і якщо щось не так то перещепить або удалить. З повагою СмирновВ.Д.