Показать сообщение отдельно
Старый 03.02.2015, 11:44   #4
Николай Иванович
Увлеченный

Поблагодарили 2,426 раз(а) в 243 сообщениях
Николай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond reputeНиколай Иванович has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Спільне господарство. Розподіл прибутків

Цитата:
Сообщение от Виола Посмотреть сообщение
Як на мене, такі умови (спочатку весь прибуток йому) вже не на вашу користь (дивно, що товариш не переймається, як не образити вас).
Ці гроші мій товариш сам буде позичати, можливо продасть частину власного бізнесу (ферма хутрового напрямку), він ризикує грошима, не просить жодних відсотків, навіть попри інфляцію, тому я розумію цю умову.

В даний момент я маю основну роботу на неповний тиждень (3 дні з 7), певний час можу працювати на таких умовах і я сам згоден на це. У разі втрати роботи (зараз можливий такий варінт) він пропонував ділити прибуток - його доля йтиме на погашення кредиту, моя - мені. Але все знову повертається до вкладу в долях.
Якщо взяти до прикладу бізнес з вирощування суниці, або малини, скільки відсотків вартості господарства складає вартість землі, а скільки - вартість праці?

Щодо порядності цієї людини я сумнівів не маю. Мені вже кілька років пропонує рідний брат фінансову участь, щоб почати спільний бізнес, але ось тут якраз випадок, коли, знаючи характер брата, я не погоджуюсь. Мав досвід спільного бізнесу з колегою по роботі - робили озеленення приватних садиб і + догляд - у перший же сезон тихо розійшлись без сварок - обидва зрозуміли, що не спрацюємось, хоча спілкуємось і досі нормально.
У даному випадку інша ситуація, я міг би навести багато аргументів, але це особисте питання і не хочу виносити на люди.

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:40 ----------

Цитата:
Сообщение от Fleur Посмотреть сообщение
Проконсультируйтесь с юристом, договор должен быть составлен юридически грамотно, чтобы потом "вдруг чего", можно было отстоять свои права, прописанные в договоре.
Зразок договору в мене є, юрист може засвідчити що завгодно, тільки треба його заповнити згідно наших бажань. На оформлення договору обоє згодні - тут проблем немає. Хоча між собою ми завжди розберемось, але для наших дружин договір треба - це я вже знаю. Але він довіряє складання договору мені, бо не знає вартості свого вкладу (земля) і мого (праця). Я теж не можу визначити цю вартість.