Цитата:
Сообщение от Виола
Як на мене, такі умови (спочатку весь прибуток йому) вже не на вашу користь (дивно, що товариш не переймається, як не образити вас).
|
Ці гроші мій товариш сам буде позичати, можливо продасть частину власного бізнесу (ферма хутрового напрямку), він ризикує грошима, не просить жодних відсотків, навіть попри інфляцію, тому я розумію цю умову.
В даний момент я маю основну роботу на неповний тиждень (3 дні з 7), певний час можу працювати на таких умовах і я сам згоден на це. У разі втрати роботи (зараз можливий такий варінт) він пропонував ділити прибуток - його доля йтиме на погашення кредиту, моя - мені. Але все знову повертається до вкладу в долях.
Якщо взяти до прикладу бізнес з вирощування суниці, або малини,
скільки відсотків вартості господарства складає вартість землі, а скільки - вартість праці?
Щодо порядності цієї людини я сумнівів не маю. Мені вже кілька років пропонує рідний брат фінансову участь, щоб почати спільний бізнес, але ось тут якраз випадок, коли, знаючи характер брата, я не погоджуюсь. Мав досвід спільного бізнесу з колегою по роботі - робили озеленення приватних садиб і + догляд - у перший же сезон тихо розійшлись без сварок - обидва зрозуміли, що не спрацюємось, хоча спілкуємось і досі нормально.
У даному випадку інша ситуація, я міг би навести багато аргументів, але це особисте питання і не хочу виносити на люди.
---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:40 ----------
Цитата:
Сообщение от Fleur
Проконсультируйтесь с юристом, договор должен быть составлен юридически грамотно, чтобы потом "вдруг чего", можно было отстоять свои права, прописанные в договоре.
|
Зразок договору в мене є, юрист може засвідчити що завгодно, тільки треба його заповнити згідно наших бажань. На оформлення договору обоє згодні - тут проблем немає. Хоча між собою ми завжди розберемось, але для наших дружин договір треба

- це я вже знаю. Але він довіряє складання договору мені, бо не знає вартості свого вкладу (земля) і мого (праця). Я теж не можу визначити цю вартість.