Re: Умный огород. Прочитав Н. И. Курдюмова. Личный опыт, взгляд
Привіт.Сподіваюсь ця тема буде ще обговорюватись,бо це для мене < хвора> тема:-).Я вже довго сперечаюсь із своїм чоловіком про переваги органічного землеробства і головне -бачить ,що є результати,та все одно: <всі копають-значить так треба>.Я ж частинку(~4 сот)виборола під органічний город і тільки тому,що часу обробляти город чоловік немає,але поговорити ж...Так от.Ділянка моя (10 сот -під город) розташована низько,грунтові води високо ,тому високі гряди саме те.Та я до них ще не дійшла.За ост.10 років ми підняли рівень грунту ~ на 7 см (для нас це багато-сусідські ділянки помітно нижче).Возили пісок, перегній,торф і все перекопували.І ось 2 роки тому,прочитавши різноманітної літератури на тему орг.зелеробства я вирішила, що мені це потрібно.Для себе на практиці я використовую сидерати - обожнюю їх, сію при будь якій можливості (гірчиця найпластичніша);не перекопую грядки- обробляю плоскорізом(спочатку не зрозуміла його,а потім закохалась);грядки вузькі і стаціонарні;стежки-травичка, яку кошу косаркою і яка іде на мульчу,а мульча-це сила,особливо під томати в теплиці, огірки, перці ,баклажани.Моя мрія- крапельний полив.Ось таке...А скільки ще всього!!!Є багато запитань .Виходьте на зв'язок:-)
|