Цитата:
Сообщение от did_Panas
Доброго всім здоров'я! Прошу порад професіоналів. Вкореняю живці винограду вперше по рекомендаціям Тетяни Гриневич https://www.youtube.com/watch?v=fSvTlc6BCXg. Поставив живці в банку 2 тижні тому, із всіх живців лише на одному пробивається брунька, корінчиків навіть близько не видно. Сорти такі - Аркадія, Кодрянка, Надія АЗОС, К342.
Див. фото:
На початку при замочуванні живців корневин не використовував, у воду добавляв мед.
Температура в місці де мають бути корінці - близько 30 градусів, температура у верхній частині живців близько 20-ти градусів.
То власне питання - процес іде нормально, чи потрібно щось змінити
|
Доброго дня.
Бачу, що банка з черенками стоїть на батареї, і тому є підозри, що температура може бути більшою за 30 градусів. Я б не радив більше 26-28 градусів.
Можете зробити детальне якісне фото нижньої частини черенка , яка знаходиться у воді і над водою?
Аркадія та К342 укорінюються без проблем, Надія АЗОС як в кого (буває проблемною), Кодрянка - не знаю.
Може самі черенки проблемні, коли і як заготовляли, в яких умовах зберігали?
Дуже насторожує відсутність розпускання бруньок за такий довгий час - велика імовірність того, що з черенками незворотня проблема.