Цитата:
Сообщение от Глория
Предлагают 3-х кубовую емкость из-под соляры недорого. Хочу под капельный. Как ее можно очистить от остатков соляры? В нете нашла предложения от фирм, паром высокого давления. А мне как быть с 1 металлической емкостью? Подскажите, пож. 
|
Розумію, що питання ставилося давно, але я маю певний досвід в ньому. Може, комусь згодиться.
У мене стоїть бак, як раз 3-кубовий, сталевий. Попередній власник тримав в ньому мазут, солярку для опалення хати (так, були часи). Бак в хорошому стані, тому здавати його на метал було б марнотратством і на додаток вже деякий час стояло питання накопичення дощової та водопровідної води для нагріву перед зрошенням.
Спершу я вибрав залишки нафтопродуктів у металеві ємкості (старі каструлі, миски). Було доволі багато ще й через те, що там була присутня вода від опадів. Густу частину зібрав скребком і все зсередини ретельно протер старим ганчір'ям. Коли спалювали обрізані гілки, старі дошки в кориті, то підливав нафтопродукти у вогонь. Туди само пішло і ганчір'я.
Потім зробив густий розчин тертого господарського мила з теплою водою і пройшовся три рази по баку. Зібрану піну також згодом випарив і випалив. Знову протер ганчір'ям і помив водою.
Після того для надійності ще розклав вогнище під ним , щоб випалити рештки нафтопродуктів з щілин. Суцільні шви були лише ззовні, а всередині лише прихоплено сваркою. Залишки там були, бо коли дно добре прогрілося, то стало диміти з щілин. Думаю, можна було і паяльною лампою, але я на той момент її не мав.
Ззовні почистив болгаркою та пофарбував.
Загалом, була ідея вичистити бак з мінімальним впливом на навколишнє середовище і без використання важкої хімії.
Бак в якості водонакопичувального вже прослужив весь минулий сезон і зараз теж використовується. Вже підключив насос до нього, також буду збільшувати об'єми додатковими ємкостями.