Цитата:
Сообщение от ЛОРИК29
Народ, у кого уже плодоносил какой-нибудь сорт краснолистного фундука?
|
Звіт про свої фундуки:
В мене росте краснолистий фундук Сурена (купував в "Диметрі") з 2009 року - дуже гарний сорт, родючий, горішки середні, буває "чіпляються" в "гроно" до 7-ми штук! У мене росте кущем, зараз висотою біля 4-х метрів, а крона в проекції на землю в діаметрі біля 2-х метрів.
Поруч росте звичайна ліщина (посаджений в 2010 році, маленькі горішки в не по-розміру великій "рубашці") та ще один фундук без назви (посаджений в 2011 році) - горіхи величезні, "крутоголові", з м'якою шкаралупою. Ці теж сформовані як кущі (вірніше, вони не сформовані, а ростуть самі по собі - як їм заманеться так і формуються).
Догляд після висадки - більше поливів. А зараз взагалі ростуть самі собі (не формую), правда мульчую під ними грунт в діаметрі біля 1,5 метра скошеною (з газонокосарки) травою.
З трьох кущів урожай горіхів минулої осені склав біля 3 літрів.
Збирати урожай раджу не затягувати, а то багато страждущих (у мене це птахи, білок здається ще не помічав) зразу знаходиться - трощать, тягнуть прямо з дерева і розкидають де завгодно.
Р.s.: на моїх фундуках в крайні роки помічено багато попелиць, але поки не обробляв.