Показать сообщение отдельно
Старый 30.06.2015, 00:14   #1158
Dobruan
Местный

Поблагодарили 271 раз(а) в 175 сообщениях
Dobruan is a jewel in the roughDobruan is a jewel in the roughDobruan is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Как спасти деревья

Добрий вечір.
Не знаю як справитись із бідою:
є в мене 4 молоді яблуні: найстарша посадки осінь 2011(Вільмута), потім Голден Рейндерс, Камео і Бребурн Хілвент посадки осінь 2013. Напала така хвороба сохнуть молоді гілочки. Якщо не встигнути вчасно вирізати, то може трапитись так, що і дійде і до скелетної вітки. Яку потім треба обрізати.
У мене хворі всі крім Камео.
Думаю, що бактеріальний опік. Неподалік росте айва, яка вже практично місяць хворіє - виріжу всі хворі гілки, але все одно, при сприянні погоди(стоїть +18-20, дощі маленькі) рецедиви трапляються.
Обробки проводяться вчасно по всім деревам, але інколи за браком часу стаються збою і хвороба пробиває захист.
Так ось, я хотів по-менше вирізати гілок. Тому зачищав до живої тканини, замазував рани Благосадом. В деяких випадках всихання кори призупинилось(не знаю чи зупинилось чи лише приховану форму набуло), але з іншого боку обов'язково з'являються тріщинки на корі. Але з Голден Рейндерсом, гірше, так дійшло діло до центрального проводника.
Питання таке по фото можно сказати чи виживуть дерева чи всі дерева викорчовувати треба?
Як побороти поширення біди такої
Гірше всього споглядати і не знати чим запобігти поширенню хвороби.
Фото
Г.делиш
Сама рана , вид з діаметрально протилежної сторони.
Вильмута:, ,
спереду , з іншого боку . Ще у Вільмути ,
Допоможіть, порадьте щось.
Коли качищав, то той шар кори, що при стовбурі. він чистий, а зовнішній, трохи був із прожилками коричневого. Не хотів зачищати до повністю живого, бо думав краще менша рана, а ніж на 10 см але дочиста. Дерева молоді ще.
Dobruan вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
did_Panas (21.09.2015)