Сьогодні сходила на
виставку в Національному художньому музеї американського графіка українського походження
Якова Гніздовського.
Чесно кажучи, заходжу в цей музей часто, але такої прекрасної графіки ще не бачила. Художник вибудовує такі структурно складні конструкції, немобви сплітає вишукану павутину (перепрошую за порівняння)). Лінії, якими створено або заповнено фігури, не просто химерно сплітаються, вони повторюються у своєрідному орнаменті. І мене не полишала думка, що от такі казково складні і справді медитативні картини мені б хотілося розмальовувати, заповнювати фарбою (а розмальовки, що продаються нині, як антистресові, жодного потягу до мальювання чомусь не викликають)))
Я відібрала для показу на форумі саме графіку із зображенням рослин. Ця тема (як, втім, і тема тварин) одна з улюблених у Гніздовського, судячи з експозиції виставки.
Перепрошую за якість фото. Любительська зйомка в музейному залі. Іноді з автофотками у склі ))
тюльпан і троянди з альбому "Екзотична флора" (Бостон, 1972), обкладинка альбому
кімнатні квіти, ах, який хлорофітум!
перша рослина... забула, що це )) а назву картини не сфотала, далі два варіанти папороті