Тема: Яблоня
Показать сообщение отдельно
Старый 07.09.2015, 13:19   #1580
Sveta
Яблоневый гуру

Поблагодарили 29,615 раз(а) в 3,061 сообщениях
Sveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Яблоня

Цитата:
Сообщение от zaichkafialka Посмотреть сообщение
Sveta,подскажи ,а это Мавка?а то она какая то не такая,и на ощупь жутко сухое. ,
Катя, шкірка у Мавки суха і шершава на дотик. В окремі роки проявляється легка оржавленість (спадок від Голден Делішеса, який брав участь у гібридизації). В Інституті помології, де я раніше працювала, практикувався ранній зйом плодів, збирали надзелень, ніжного жовтого відтінку з рум'янцем яблуко вже набувало в процесі зберігання, в той же час зйом через тиждень-другий (в кінці вересня-на початку жовтня) в Інституті садівництва в Новосілках гарантував яблукам інтенсивне червоне забарвлення. Саме в цей час яблука починають інтенсивно забарвлюватись (або навпаки, втрачати своє забарвлення).
Цитата:
Сообщение от пятница Посмотреть сообщение
у нас ураганные порывы ветра
за Пинову переживаю
уже желтеет и румянится
может, можно снимать?
Оптимальні строки зйому для Пінови-кінець вересня-початок жовтня, але в цьому році аномальна погода, тому потрібно дивитись, спостерігати, реагувати і діяти згідно інтуіції. Ми свої яблука іще не знімаємо..Взагалі, в шоці від нашої погоди цьогоріч. Ціле літо була засуха, саджанці припинили свій ріст іще в липні, зате зараз пішли дощі, які негативно вплинуть на лежкість плодів.
Цитата:
Сообщение от Микола М Посмотреть сообщение
Svetа, допоможіть будь-ласка порадою. Хочу розширити існуючий яблуневий садочок(близько 30 яблунь). Дуже сподобались в саду Флоріна і Голден делішес. Саджанці брав ,і хочу ще взяти в с. Мліів(не в інституті). Хочу ще посадити ~50зимового строку достигання яблунь. Обов'язкоао хочу ще і Флоріну і Голден д. Порекомендуйте схему посадки(я схиляюсь до 3,5х2,5),можливо інші сорти. Підщепа мм106 або м26, 54-118 здається немає. Посадка плануеться на осінь, Киівська обл, Броварський р-н.
P.S. З Вами спілкувався особисто коли проходив практику від Городищенського коледжу,і здаеться Ви(не впевнений) були в нас на захисті дипломних робіт.
Миколо, зазвичай для кожної підщепи є своя рекомендована схема, але потрібно враховувати іще багато факторів перед садінням. Ми, агрономи, не завжди дотримуємось рекомендацій, тому що є можливість їх обійти, застосовуючи різні способи формування крони дерев, коригуючи під сортові особливості і наші можливості, закладаючи сад під себе і для себе. Це дуже індивідуально. До того ж при виборі схеми садіння враховують наявність техніки в господарстві. Скину зараз в приват свої реквізити, поговоримо.
Можливо у мене ви захищали свої роботи (кілька років тому назад дуже тісно співпрацювала з Городищеньським коледжем).
Цитата:
Сообщение от Мельсан Посмотреть сообщение
В цьому році порадувала Редлав Цирцея(Цьоркл)

Саш, а які вони на смак (бал?) Смачніші Сирени, Ери?

Последний раз редактировалось Sveta; 07.09.2015 в 14:47.
Sveta вне форума  
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
atyan (29.10.2015), Therion (08.09.2015), zaichkafialka (08.09.2015), Дмитрий_80 (14.09.2015), пятница (07.09.2015)