Цитата:
Сообщение от zaichkafialka
ого урожайчик! поздравляю  ! этож какие размеры садочка  ? даже не представляю..
|
23 га

. Ніби і урожай, як для двохрічок, достойний, але затрати на утримання ми іще не відбили, окупність не настала, потрібно іще кілька років повного плодоношення, щоб вийти у плюс.
Цитата:
Сообщение от did_Panas
Але все-таки - чисто теоретично, якщо яблука ще не достигли, а тут заморозки вночі (-2...-1 С), то як краще - зривати не достигшими чи нічого їм не буде при такому зниженні температури?
Чого питаю, бо у мене Рубінете і Голден Делішес Рейндерс, якійсь ще зеленуваті, я їх то зірвав, бо ж мають бути заморозки. А тепер не знаю чи вчинив правильно, може б хай би ще повисіли на дереві з тиждень-два.
|
На Ренет Симиренка пониження температури суттєво не вплине, так як оптимальна температура для його зберігання -1-0 гр. Інші сорти, зазавичай, зберігають при більш високих температурах-+1-+2гр. Якщо яблука цих сортів залишити на дереві, то можна після заморозків, на жаль, побачити підмерзлі яблука, які довгий час зберігатись не будуть. Якраз тот випадок, що краще зняти на день раніше, ніж на годину пізніше. За забарвлення не хвилюйтесь, вони взяли від погоди вже все, що можливо, в підвалі набудуть типового для сорту забарвлення- більш інтенсивно пожовтіють. Я нещодавно писала, що Мавку (похідну від Голдена Делішеса) ми в інституті знімали завжди надзелень, через деякий час вона, в процесі зберігання, ставала красивого жовто-помаранчевого кольору.
Цитата:
|
О це взагалі шедевр!!! Його потрібно дарувати деяким політикам - "Ось вам...", ніби й привітався від щирого серця, а інформацію цінну передав.
|

Цитата:
Сообщение от Egor1
Допоможіть визначити сорт, можливо хто знає, сорт скоріш за все зимовий, ціле літо яблука були зеленими, один в один схожі на Семеренку, під кінець літа боки почали зарум'янюватись.
|
Схоже на недозрілу Внучку. А яка вага плодів (плоди Внучки на молодих деревах дуже важкі)?