Показать сообщение отдельно
Старый 12.10.2015, 19:48   #1008
лиготема
Освоившийся

Поблагодарили 346 раз(а) в 72 сообщениях
лиготема is just really niceлиготема is just really niceлиготема is just really niceлиготема is just really nice
По умолчанию Re: Закладка нового сада, агротехника

Щиро дякую всім за відповіді!

Цитата:
чи не завеликі уже дерева для пересаджування?
великі, звичайно! просто не знаю, що з ними робити. Пересадити - один із варіантів.
Цитата:
а Ви впевнені, що маленький розмір плодів саме через проблеми з грунтом?
мало грунту і він точно поганий (каміння) - це очевидна проблема навіть для такого чайника, як я. Які інші проблеми і як їх виявити...хто зна? фото1 и фото2 - поряд з ними, а відстані 0,5м ще були виногради, які я вже забрала. Про пересадку дерев я подумала, коли викопала виноград, який вглядав хило і теж родив дрібнесенькими плодами - смачна солодка ягідка розміром із лісові суниці. Зрозуміла, що землі в цьому місці аж 20 см.

Цитата:
Дивлюся на Ваші дерева(фото 3 і 4, якщо зліва направо дивитися), Ви впевнені, що їх пересадите, якісь вони величенькі, там корінь може бути ого-го, чи це може так на фото видається?
цим більше пощастило, вони не на самій скелі, а нижче. Фото4 - у цього і плоди були трошки кращі. Яке там може бути коріння я й гадки не маю

Тобто я зовсім не впевнена, що треба пересаджувати, тому і раджуся. Тим більше, що робота величезна - не маленькі саджанці.
Зовні ці дерева виглядаюсь не гірше, ніж на нормальній ділянці. Садилися всі скоріше за все в один рік. Вище 2ох метрів жодного дерева нема. Але на нормальній землі вони й вродили нормально - яблука нормального розміру, а ці - пєчалька, а не врожай.

Які тут зими - я точно не знаю, перший рік живем. Літо було як в Криму - сухе і спекотне Але сусіди кажуть, що нехарактерне зовсім.

Якщо не пересаджувать, то що робити зараз і взагалі? Підрізати - зрозуміла, відео подивлюся. Всім можу видавати по тачці компосту/перегною зараз і кожен сезон. Всі можу добре полити. Що ще робити?

Последний раз редактировалось лиготема; 12.10.2015 в 19:53.
лиготема вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
did_Panas (13.10.2015)