Це не ним виведений сорт картоплі, не "свой". Там у каталозі є багато поширених сортів, а Ольвія і Молодіжна - найурожайніші (з його слів). У моїй присутності з ним телефоном розмовляв мій родич, котрий добре розбирається у вирощуванні і сортах, я чув ту розмову. Родич копає картоплю плужком через ряд, по іншому ніяк, засипає-затоптує. Після збору - решта викопується (через зібраний ряд). Технологію обіцяли розповісти в жовтні 2015 року

(відео - осінь 2014). Ми цікавилися - коли розпочнуть відправку картоплі (кінець серпня був), повідомив, що ще зелена, копатимуть десь з середини-кінця вересня. Не приглядався я, чи то фейк, чи реально. Знаю, що різні сорти по різному мають клубневе залягання, глибше - вище... Не думаю, що господар зарив навмисне катроплю і показує імітацію рекордного урожаю. Навіщо це йому???
Стосовно технології. У США проводять щорічні конкурси гарбузів (тикв-рос.). Рекорди - під 400 кг. То агротехніка, сорт, чи усе разом. Я нагадаю Вам сорт Слов'янка, який дає рекордні урожаї на зовсім занедбаних землях....
Я теж звик сумніватися, не переконливо з засекречуванням технології складається, тому і не замовляв, бо може ще й не смачною, кормовою виявитися, а мене наявні сорти влаштовують, вони оптимальні для мене. Врешті - ніхто нікого не змушує замовляти-купувати, кожен вирішує сам.