Показать сообщение отдельно
Старый 02.12.2015, 09:24   #1024
Нина
Местный

Поблагодарили 24,855 раз(а) в 6,199 сообщениях
Нина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond reputeНина has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Сезон на винограднике ( работы весна,лето, осень)

Цитата:
Сообщение от Mykola Посмотреть сообщение
Я цілком погоджуюсь - сухе укриття це напевне ідеал для виноградника Але для кількох десятків кущів це нереальні фінансові та трудові витрати Тому я вважаю укриття грунтом оброблену розчином ЗК лозу найбільш доцільним способом - швидким і надійним
Взагалі то накрити пригнуті гілки лози до землі мішками та старим шифером не потянуть за собою великих фінансових , а тим паче, трудових, затрат. Як на мене, набагато важче тягати землю для укриття. Тому навіть троянди перестала укривати землею, перейшла на грибний компост, який так і залишаю на літо як мульчу. Тому що він легенький і не вбирає так вологу, як земля.
Ну а використати старий лінолеум для укриття с амих малостійких до морозу сортів мені порадив наш форумчанин Дачник. Це швидко і завжди надійно на довгі роки.