Цитата:
Сообщение от Ph@ntom
....1. семена этого урожая нужно утилизировать и не пускать на посев, ибо унаследовали непользительные свойства ?...
|
Сразу не ответила, отвлеклась....

Все тыквы легко переопыляются между собой и с кабачками и патиссонами.
В семеноводческих хозяйствах при естественном опылении тыквенных культур соблюдается строгая пространственная изоляция
видов в открытом грунте 50 м,
сортов – 1000 м. При наличии преград в виде строений или лесопосадок это расстояние может быть уменьшено вдвое.
Я семена тыкв и кабачков каждый год предпочитаю покупать новые, т. к. соседи выращивают вокруг много "мусора". Но для кормления "скотины", я думаю, качество тыквы не столь принципиально.
Цитата:
|
В умовах України вирощують три види гарбуза – звичайний (інколи його у перекладі з російської називають твердокорий), великоплідний (або волоський) та мускатний. У насінництві дуже важливо знати видові відмінності між цими видами, щоб не допустити їх механічного змішування. Окрім того, звичайний та великоплідний гарбуз мають кормові сорти, а звичайний – ще й овочеві (кабачок, патисон, крукнек). Слід зазначити, що біле насіння великоплідного гарбуза є важливою статтею українського експорту. Різні види гарбуза не перезапилюються між собою, не враховуючи поодиноких спонтанних міжвидових гібридів, які дають дуже мало насіння і в наступних поколіннях безплідні. У межах виду слід дотримуватись норм просторової ізоляції: на відкритій ділянці не менше 800 м, на захищеній – 400 м.
|