Показать сообщение отдельно
Старый 02.03.2016, 10:18   #670
Сергій1
Новичок

Поблагодарили 64 раз(а) в 18 сообщениях
Сергій1 will become famous soon enough
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от Sveta Посмотреть сообщение

А ви не зрізали? Якщо пагін був залишений над завічкованою брунькою, то навесні всі поживні речовини пішли не на ріст нового пагона із цієї бруньки, а в кінці материнських гілок. Потрібно було ОБОВ'ЯЗКОВО зрізати навесні (при умові задовільного приживання щеплення).
Весняне вічкування абрикоса в минулому році спробував вперше - "щоб не пропадав шматок живця і подивитись, що буде" Результат: всі щитки прижилися, з одного виросла гілочка, з одного брунька почала розвиватись, потім пропала, з інших бруньки не проросли. Влітку провів теж вічкування. Навесні позрізав гілки над прищепами і буду чекати...

---------- Post added at 10:12 ---------- Previous post was at 10:07 ----------

Цитата:
Сообщение от did_Panas Посмотреть сообщение
Пробував на цих вихідних замотувати цією плівкою, не сподобалося, чуть сильніше натягнеш, щоб затягнути добре місце щеплення, плівка рветься . Або може мені попалася не та плівка, або не звик до неї. Час покаже, кілька щеплень таки замотав нею.
Рекомендації по використанні стреч плівки були дані для вічкування. Я теж нею користуюсь при щепленні таким способом. При інших способах щеплення, наприклад, копуліруванні, вона навряд чи конкуруватиме з ізострічкою.

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

Цитата:
Сообщение от Инесса Посмотреть сообщение
Мне нравится так прививать. В прошлом году абрикос Денисюка, таким способом, все на 100%. До этого алыча,тоже нормально.
Я десь зустрічав, що для щеплення кісточкових підходять лише декілька способів і метод "в розщеп" туди не входить. Тому сам ніколи не пробував так щеплювати кісточкові. Виходить - "не верь написанному" Треба буде спробувати...

Цитата:
Сообщение от Инесса Посмотреть сообщение
В этом году буду в расщеп перепрививать скелетные ветки двух яблонь. Вот думаю,когда это лучше сделать,что б наверняка. Может посоветуете?
Мені здається, що яблуню коли не щепиш, результат все одно позитивний...
Creativniy (02.03.2016), did_Panas (02.03.2016), Sveta (02.03.2016), барвинка (02.03.2016), Инесса (02.03.2016), Нина (02.03.2016), Тиамет (04.03.2016)