Цитата:
Сообщение от Инесса
Всегда прививаю по погоде,при устойчивом +. Приблизительно это в середине марта. Основной принцип -простая копулировка(в приклад),реже -в расщеп(смотрю на толщину ветки). Всегда одеваю прозрачные пакетики. Снимать не спешу. Когда появятся листики ,размером в пятак,только тогда надрезаю пакет и через 3-4 дня могу снять вовсе. Обмотку снимаю в середине лета.
|
Шановна Інесса.При щепленні простою копуліровкою потрібно якимсь чином фіксувати прищепу /шпилькою або зажимати пальцями/тому що під час обвязки підщепу випирає .Тому проста копуліровка по приживленні дещо поступається косій копуліровкі поліпшеній.Хотя в останні десять років а може і більше появились публікації що косу копуліровку не можна використовувати при щепленні кісточкових.Я її успішно використовував більше 40 років.Можливо це звязано з тим що я щепив тільки на черешні дичці і в не великій кількості на сіянцях місцевих вишень.До поліетиленових пакетів моє відношення повністю негативне особливо до прозорих.Тому що під ними виникає парниковий єфект більш всього для цього потрібно використовувать якісь світлі не прозорі матеріали можливо неткану тканину.
По теорії каллусоутворення при щепленні /хотя я її великими з великими трудностями найшов в наукових працях росіян і там вони пишуть що вона вивчена не досконало і є деякі розбіжності по температурах/оптимальна температура калюусоутворення 28-30 гр.Ц. при темп.більшій за 30-35 гр.Ц. утворюється рихлий камбій який випирає в сторону обвязки і рве тільки створені судинні звязки між прищепою і підщепою.При температурі нижчій за 0 гр Ц. калюс руйнується.Так на мою думку більш доцільно захищать від високих так і низьких температур саме місце щеплення.А саму прищепу достатньо покривать спеціальною водоемульсійою садовою фарбою тим паче якщо не обманюють виробники в її добавляють фуніцид а це особливо важливо при весняному щепленні кісточкових. А я ще добавляю невелику кількість хорусу або топсину а водоемульсійку розчиняю невеликою кількістю розчину фітоспоріну.