О! Поки мене не були багато хто жваво відгукнувся. Всім дякую! І спробую відповісти.
Цитата:
Сообщение от Инженерр
Земляника была на капельном орошении? Или вообще без полива?
|
Без поливу. В посушливе літо суниця під плівкою почувала себе непогано без поливу, не виказувала особливих ознак недостачі води, давала ягоду. Суниця без плівки в'янула і дала значно менший врожай.
---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:10 ----------
Цитата:
Сообщение от Елка
Солома плюс пленка по клубнике сильно жирно, имхо.Если солома в достатке сделайте потолще слой и зачем пленка, земля и так пересыхать не будет..
|
Буде пересихати. Ви ж не засиплете суницю 30 см соломою, а під 10 см земля пересихає. Перевірено минулим літом - на відкритому місці під соломою суниця посохла навіть при тому, що я під корінь при посадці клав глину. Плівка - жирно, але земля не пересихає.
---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:14 ----------
Цитата:
Сообщение от Фанатка
А на грядку клубники лучше взять не пленку, а агроволокно черное. Только следите за усами - они сквозь него укореняются.
|
Я бачив, що вирощують і на агроволокні. Але через нього теж буде випаровуватись вода. А через плівку не буде. Готуючись до чергового посушливого літа, збираюсь максимально зберігати кожну краплину вологи
Цитата:
Сообщение от Фанатка
Сергій1, что-то мне подсказывает, что а капилляры в песке особо расчитывать напрасно. по опыту участка моего брата, у которого тоже песок, перед навозным черноземом у него был проложен слой глины. Участку уже много лет, но все отлично растет и не жалуется. Видимо капилляры работают :)
|
Та от і я про те ж...Про глиняний замок...
---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:20 ----------
Цитата:
Сообщение от Elly
( Куда за помётом-то идти?  )
|
Садова, 60. Вихідні. Телефон під кожним повідомленням...

---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:23 ----------
Цитата:
Сообщение от yuzhanin
Сергей 1, улучшение почвы и укрытие черной пленкой взаимоисключающие вещи т.к. под пленкой плохо развиваются полезные микроорганизмы.
|
Нормально вони там розвиваються. І мікроорганізми, і гриби, і безхребетні. Тому що там є волога. А якщо буде ще й солома - це гарний обмін повітря.
Цитата:
Сообщение от yuzhanin
Для мульчирования земляники солома в самый раз и почве польза.
|
Та є вже солома. Пересихає і солома при +40 і полуниця. Мікроорганізми суху солому не їдять.
---------- Post added at 11:33 ---------- Previous post was at 11:29 ----------
Цитата:
Сообщение от язичник
Глину бажано перекопувати на максимально можливу глибину- разом з органікою буде утворюватися легкий багатий органікою і мікроелементами оптимальний для більшості рослин ґрунт.
|
То глину краще перекопувати чи зробити глиняний замок?
---------- Post added at 11:41 ---------- Previous post was at 11:33 ----------
Цитата:
Сообщение от Медведь
Лучше всего опилки, а сверху хвоя, ягода несколько мельчает, но появляется вкус  .... запах..  . это вообще чего то особенного....
|
Намагаюсь придумати цьому явищу якесь пояснення.? За рахунок чого з'являється смак і запах? Запах хоч не сосни?

Ніколи про таке не чув...В мене з соломи нічого особливого не сходило...Була вівсяна солома - почав сходити овес, видно зерна позалишались...А так більше нічого не бачив...