Показать сообщение отдельно
Старый 21.09.2016, 21:10   #494
Moonvalley
Местный

Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
Moonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Консервируем томаты, квасим и тд

Цитата:
Сообщение от земля Посмотреть сообщение
В связи с большим количеством черриков (едим, раздаем, законсервировала, заморозила) возникла такая идея:
Пробланшировать, снять шкурки, напихать целенькими в баночки плотненько и закатать для использования на пицу и т.д.
Как думаете будет стоять?
Может кто подобное творил?
Ну, наверное, нужно посолить/посолодить по вкусу ипростерилизовать
Я робила минулого року. Якщо в літову банку влазило 11-14 помідорок (не чері, а більших), то цих, знешкурених, вдвічі більше. Роботи багато. Заливала том. соком (на 3 л. соку - 3 ст.л. солі, 1-2 ст. л. цукру) - киплячим, стерилізувала 15-20 хв.
Але мені щось не дуже сподобалось - зі шкурками вони такі цілішенькі, і на смак від соку трохи відрізняються, а так - все однакове... Більше мабуть заморочуватись не буду - ну хіба може колись... На соус для пасти якийсь...

Про зелені квашені: роблю дуже просто. Складаю в банку 3-л помиті помідори, кріп з насінням, хрін, часник, пек. перець, можна і петрушки зеленої чи іншого листя, і заливаю ХОЛОДНОЮ криничною водою, у якій розчинена сіль (на 1 л води - 1 ст.л. солі з верхом, добре солене). Стоїть кілька тижнів, кваситься, і все. Зберігається, доки не з'їмо - до кінця зими точно (роблю кілька банок 3 - л).
9 пользователя(ей) сказали cпасибо:
askulbeda (09.10.2016), Olga2 (22.09.2016), Ветка (21.09.2016), восторг (23.09.2016), земля (21.09.2016), Мама Вани (21.09.2016), Нина (02.10.2016), пятница (09.10.2016), Света Ш (01.10.2016)