Re: Фундук
Да, і стосовно листя. За моїми скромними спостереженнями. Торік були висаджені, як я вже писав, кущі з кореневою в горшках, 6-ти-річки Галле і Сирени, і 3-річки Трапезунда і Анапського. Висаджувались пізньою весною і влітку. У Галле і Сирени були пошкоджені корені - інакше ніяк не можна було витягнути з мішковин. Вже в серпні практично все листя вони або скинули, або воно на 30-70% побуріло. Залишались лиле бруньки. Я теж був розчарований. Але нічого, в цьому році дружно пішли в ріст. Як мені вочевидь правильно вже тут вказали - було недостатньо живлення, від цього і передчасне скидання листя. Так що на осінь підживити як слід, і все буде ОК в наступному році.
---------- Post added at 14:33 ---------- Previous post was at 14:21 ----------
А з Ековелесом - окрема історія. Восени докупив у них ще 3 Шедевра. Висадив. А через пару тижнів помітив, що вони почали присихати. Взимку - взагалі сумна картина була. Весною ознаки життя були помітні лише на нижніх частинах стовбурців, 5-10 см... Ну, я зателефонував їм. емоційно виказав претензію. І! Без проблем безкоштовно дали три нові рослини. Далі - саме цікаве. Я підсадив їх до пропалих кущиків, які не став викидати про всяк випадок, а обрізав по самоє нимагу. А вони взяли і видали цілу купу порослі, яка виросла за сезон вище підсажених рослин. Тепер почуваю себе розводягою перед людьми, при наступній покупці у них обовязково посиплю голову попелом. І ще є одна прикмета. Якщо з деревиною щось не теє, - обовязково потрібно взяти сокирку (пилку) підійти, постукати по стволу і сказати: Так, не хочеш родити - тобі капець, восени зрубаю. І побачите через сезон ефект (перевірено не раз)
|