Тема: Чеснок.
Показать сообщение отдельно
Старый 25.10.2016, 20:41   #1542
Никола
Местный

Поблагодарили 9,438 раз(а) в 1,391 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Чеснок.

Цитата:
Сообщение от Kristin Посмотреть сообщение
Будьте такі добрі , (всю тему не осилю прочитати) порадьте який сорт часнику зараз добре посадити? що краце однозубий чи головки садити? ( бо я поки додому приїхала мої часник що мала з польщі на посадку зїли, тепер нічого садити треба щось купити толкове.)
Сьогодні був на базарі. Гарна однозубка Софіївського діаметром більше 1 см на половину дешевша гарних головок(хоч повинно бути навпаки). І врожай з такої однозубки буде кращий,ніж із зубків. Тож ліпше однозубку. Більш того,зубки часнику при зміні умов вирощування можуть не відкрити весь потенціал сорту. І тільки після оновлення через повітряні бульбочки і однозубку зубки будуть здатні на досить гарний врожай. Однозубка має меншу "пам"ять" про попередні умови зростання і краще адаптується.

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Цитата:
Сообщение от Kalina Посмотреть сообщение
За своїм досвідом - місцеві, районовані. Зазвичай йду на базар і видивляюся гарні головки у "бабуль". Беру пару головок - "на розвід", потім спостерігаю за ними, і вже розмножую через насіння.
Весною попався таким чином "Мессідор" - яровий, білий, з великими зубками. Але на осінь геть був ніякий. Зараз "популярний" став "Любаша". Але підозрюю що "Москаль" - це теж ж самий, тільки названий по-народному. Один в один вийшов.
Мессідор - озимий стрілкуючий сорт,хоч у мене при пізній посадці викинув тільки одну стрілку з двома великими бульбочками. Майже всі інші рослини цього сорту дали репродуктивні утворення над основною головкою,а не звичні стрілки. Доречі,в інеті багато не завжди достовірної інформації стосовно цього і інших сортів голандського походження. Я теж вважав спочатку цей сорт нестрілкуючим,з огляду на його поведінку у мене.

Последний раз редактировалось Никола; 25.10.2016 в 20:48.
Никола вне форума  
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Kalina (25.10.2016), Kristin (25.10.2016), Moonvalley (26.10.2016), Лиса777 (25.10.2016), Павло Дачник (25.10.2016), Ромашка Ромашкина (27.10.2016)