Пояснення Лілії Гриневич з приводу посібників і самого курсу
https://www.youtube.com/watch?v=cYyNw9K6ed0
З мого погляду - учні 8-9 класів ну ніяк не виберуть цей курс, навіть додатково. Бо в них ще "юність" в голові. Батьки теж навряд чи, знову ж таки з позиціїї що сім'ї є різні, і різні умови, ситуації, сімейні статуси.
Слово "рекомендація" від МОЗ завжди мене насторожує. Вже вони "порекомендували" використовувати олівці в 1-х класах та зелені "ручки" для оцінювання. І в результаті це було прийнято як обов'язкове, через що виникають непрозуміння між батьками та вчителями (ну то індивідуально до кожної школи). І школа ну ніяк не може викладати "сімейні цінності" - бо тоді що залишається батькам))). Що б там не розказували учням, але сімейні взаємовідносини все одно будть калькуватися з прикладу своєї сім'ї.
Як на мене чергові "повітряні замки" МОЗ
А своїми рекомендованими посібниками вже заколупали (вибачте за грубість). Маю троє дітей школярів, і всі троє вчаться по різним "новим" програмам, що міняються кожних чотири роки. І чим далі тим "товщі партизани"... Он з наступного року знову повертається 12-річка. Короче - винос мозку!
---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 11:48 ----------
Ще одна стаття, вже від BBC. Ох відчуваю черговий інет-с..ч).