Цитата:
Сообщение от Chamomilla
Дякую, що підбадьорили порадами).підскажіть, будь-ласка, при яких температурах вкривати хурму, інжир та гранат? (спанбондом та землею, читала). у мене ще є диво, зізіфікус з блискучим листям і гострими зеленими голками, теж посаджений минулого листопада. Про нього читала в описі до продажу, що він зимує до -25С.... чи правда це? у мене він вперше зимував у шині в землі, замотаний у спанбонд... хотіла запитати чи потрібен полив вологозарядний хурмі, гранату, зізіфікусу, інжиру... чи потрібно їм розкидувати осінні мінеральні добрива). дякую)

|
Безазотні добрива можете внести під перекопку приштамбового круга(бажано акуратно вилами,бо можуть бути коріння від "морквини" і у верхньому шарі),так саме як,при необхідності,відкорегувати рН грунту. Вони будуть засвоюватись уже,здебільшого,весною з початком вегетації. Поливати зараз,якщо пройшли дощі,мабуть не варто,особливо хурму. Попробуйте в якомусь місці викопати шурф на два-три штика лопати. Якщо земля на такій глибині не вельми суха,то все гаразд. Але у мене довелось в кінці вересня хурму поливати через пробурені дірки,оскільки глинистий грунт погано пропускає вологу в глибші шари. У граната коренева система більш поверхнева і він з успіхом використовує дощову вологу. У інжира коріняччя таке,що він ним і зі столу Обами воду дістане. Але і від поливу йому гірше не стане.

Вкривати після листопаду,з настанням нічних приморозків з оглядом на те,що для інжиру(в залежності від сорту і підготовленості до зими)можуть бути критичними температури нижче 14 градусів морозу. Хурму добряче підгорніть,бажано майже сухим грунтом і подбайте,аби конденсат в укритті не скапував на окучку і саме деревце. Такий захід може врятувати штамб від розтріскування кори,що у хурми буває на межі снігового покриву,або грунту. Якщо навіть цьогорічний приріст вимерзне-вона відіб"є зі сплячих бруньок на штамбі нові гілочки,які будуть рости значно краще,оскільки коренева система частково відновилась у цьому сезоні.
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 21:55 ----------
Цитата:
Сообщение от Южная
Ну, особо хвастаться нечем. Урожай скромный. Но после наших ветров и ливней спасибо,что хоть что-то на дереве осталось)

И собственно само дерево. Ему лет 7-8.

|
Вау! Зато
есть плоды,да и само деревце какое! Да и надежда есть,что при благоприятных условиях оно ещё порадует Вас урожаем,а нас созерцанием оного

. Искренне рад за Ваш успех

. У меня ещё всё впереди.
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:10 ----------
Цитата:
Сообщение от Chamomilla
))) шкоштувати б його швидше, діло б поправилось з коректною назвою). у мене, виходить, поки не пройшов на смак і запах назва не сприймається), і ліпиться незнайомець із частин почутого і химерного). зізіфус, кажете....))) як його запам"ятати... частина "фус" , по німецькому нога, зізі, схоже с ім"ям "сісі", баварської нареченої астрійського імператора. отже, нехай буде пока "ніжка сісі")- зізіфус...
|

Асоціації тільки з ніжкою? А в "ніжка сісі",після слова ніжка коми не потрібно?

.