Тема: Чеснок.
Показать сообщение отдельно
Старый 30.03.2010, 10:19   #96
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,561 раз(а) в 878 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute

А як взагалі відрізнити озимий часник від ярого? Осінньої посадки у мене був накритий бадиллям (з жоржон, помідор, квасолі, листя і т. п.). Бажано накривати через мороз без снігового покрову (таке часто буває), та й чи пустив він коріння - важко взнати (корінці ніби як подають зимою до зубчика тепло, не дають йому змерзнути). Вже розкрив, не зважаючи на заморозки, він почав рости. Між суницями натикав зубчиків у суботу, з весняної висадки (ярої) часник чомусь має одну головку, не стрілкується і довго зеленіє. А озимий має стрілку. То він ярий чи озимий? Я ще сійнув з зібраного насіння рядочок (одній стрілці дав вирости на насіння). Хочу порівняти результати такого вирощування.
Чим раніше посадите весною часник - тим краще, він любить вологу і витримує весняні заморозки. Я так думаю...
MixaP вне форума