Цитата:
Сообщение от Therion
Ок. Какие из выше продемонстрированных фото Вы "перелопатили" при помощи прививки. Поделитесь с нами как Вы формируете многосортовые персики. Форумчанам, я думаю, очень интересно.
|
Цитата:
Сообщение от Игорь-яцек
В принципе меня мои персики устраивают и многосортовые я с них не планирую делать,да и места пока для новых хватает.
|
А мені не хватає, й тому вимучив щось на подобі наступного:
- перші дві фотки -скелетоутворювач-алича;
- останне-сіянець жердельки.
Кожна гілка-окремий сорт. Проблема як завжди в багатосортових дерев-утримати їх в форматі симетрично-розвинутої крони при різній силі росту, властивій тому чи іншому сорту.
Часто в різних публікаціях та дописах форумчан іде мова про можливу несумісність деяких сортів персика з абрикосом-перепробувавши біля 2-х десятків сортів персика, такого явища не спостерігав. Хоча і жердельки настілки "разнородное племья", що без випадковостей при викорисианні їх як підщеп не обійтися. Ходить думка, що слід брати чисто жовтенькі без будь якого окрасу плоди. До речі, як і аличу-теж жовтоплідну.
Варіант на абрикосі викладено крупним планом-одна гілка поліпшеною копуліровкою, друга дальня- вічком.
Якщо з цієї наглядності і можна взяти щось корисне, то ніяк не зразок обрізки-тут автору самому ще треба вчитися та відпрацьовувати більш системні підходи.
Що собою представляє несумісність -уяву маю по іншим підщепам, наприклад вишні войлочній. Можливо деяка несімісність властива і їй сестрі підсиленої аличою- ВВА-1, на якій тільки спробую щепить весною (як завжди-живцем в шийку, на протязі літа- росте, а на наступне- можна вже в переважній більшості скоштувати перші сигналки, тоді як вічком що весною, що літом чекати потрібно ще рік,а то й два).