Тема: Магнолия
Показать сообщение отдельно
Старый 01.02.2017, 23:42   #837
Andriy75
Увлеченный

Поблагодарили 636 раз(а) в 187 сообщениях
Andriy75 is a splendid one to beholdAndriy75 is a splendid one to beholdAndriy75 is a splendid one to beholdAndriy75 is a splendid one to beholdAndriy75 is a splendid one to beholdAndriy75 is a splendid one to behold
По умолчанию Re: Магнолия

Цитата:
Сообщение от vkl Посмотреть сообщение
Підкажіть з яких джерел надходила інформація про недостатню зимостійкість Джина для 5-ї зони (Суми, Харків). В Інтернеті є патент Венса Хупера в США на цю магнолію:
http://www.google.com/patents/US20090025110
В патенті вказано: "Hardiness.—Hardy to USDA Zone 4 with further tests in progress". Навряд чи Хупер наважився б вказувати в патенті 4-ту зону для рослини яка не витримує і 5-ту, враховуючи любов американців судитися з тими хто їх намагається обдурити. Зрозуміло, що випробування на заявлену зимостійкість проходило, скоріш за все, в морозильних камерах, в умовах близьких до ідеальних, без урахування шкідливого впливу вітрів і різкого коливання температури. Але завищити показники більш ніж на одну зону я думаю Хупер не наважився б.
Можна я задам зустрічне запитання? Подивіться на родовід Genie і підкажіть, де там серед предків є п'ята зона? Зимостійкість не
може взятися на порожньому місці.

Патентну інформацію я читав, 99% що заявку на патент складав юрист (можливо Tesselaar), і Хупер до тієї справи не мав жодного відношення. Не було там ніяких морозильних камер і ніякого випробування на зимостійкість. Take it easy, як кажуть. Судитися в такому ділі - справа гарантовано програшна для позивача, бо зимостійкість рослини є похідною цілої купи факторів, а не самої лише температури.
Відчуйте різницю, сам Хупер в себе на сайті пише "So far 'Genie' has proved hardy to -24C in Hungary". Готшальк пише про -26 в Німеччині. Сорт повинен тримати до -30, щоб можна було говорити про зону 6а. Поки що немає твердого свідчення про -30. Куди вже тут про п'яту говорити.
Andriy75 вне форума  
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Chita (02.02.2017), Gusenitsa (01.02.2017), vkl (02.02.2017)