Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Плодовый сад

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 27.04.2023, 10:09   #1
NaLiKa
Местный

Поблагодарили 1,575 раз(а) в 391 сообщениях
NaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant future
По умолчанию Re: Яблоня(сорта и агротехника)

Провела розслідування.
Нажаль, сайт Дивосада із зрозумілих причин не працює, тому опис з першоджелела - місця, де купувала дерево, немає.
Але ось шо пише Інститут садівництва Національної академії аграрних наук України:
"Осінній сорт.....
Знімальна стиглість настає у другій декаді вересня, споживча – у жовтні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою плоди зберігаються до середини січня...."
http://sad-institut.com.ua/ru/licenz...ke_zoloto.html
Повивчала фотки та відео з Ютуба. От наче всім моє яблуко схоже на Скіфське золото, і зелене, і цяточки, і рум'янчик. Але ж сроки
Ми знімали його вже коли приморозки пішли, і воно було і за смаком і за виглядом зеленець зеленцем.
Торік був перший врожай з цієї яблуні, тож може рік був такий, що яблука не визріли. Буду спостерігати цього року, а поки прошу попереднє повідомлення сприймати не як рекомендацію сорту, а виключно як хваст "а дивіться, які яблука в мене виросли"
Старый 29.04.2023, 18:06   #2
SVETTA
Местный

Поблагодарили 2,958 раз(а) в 517 сообщениях
SVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond reputeSVETTA has a reputation beyond repute

Прошу поради.
Маю дворічний саджанець яблуні Гала Маст, йшов як подарунковий до сусідського заказу в Агромаркеті. В прошлому році посадила його на початку травня, був прутиком . За рік наростив трохи гілочок. Цього року в березні прийшлося його пересадити на інше місце. І от зараз саджанець на всіх можливих місцях випустив листячко з бутончиками майбутніх квітів. Половину бутонів я обірвала. На ньому немає жодної бруньки, з якої піде листя, кругом тільки з бутонами.
Що робити? Обірвати всі геть бутони? Чи залишити хоч один?
Чим підгодувати?
Старый 01.05.2023, 11:35   #3
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light

Цитата:
Сообщение от SVETTA Посмотреть сообщение
Прошу поради.
... І от зараз саджанець на всіх можливих місцях випустив листячко з бутончиками майбутніх квітів. Половину бутонів я обірвала. На ньому немає жодної бруньки, з якої піде листя, кругом тільки з бутонами.
Чим підгодувати?
Подумайте логічно: коли цвітуть кісточкові - листя на гілках є? Коли цвітуть яблуня і т.п. - хіба листя багато в той час на дереві? Цвіт - це ще не плоди. Приблизно лише 10% цвіту запилюється і стає потім плодами.
Висновки: 1) Листя активно наростає вже після цвітіння; 2) Навіщо передчасно обривати бутони, коли 90% цвіту і так само по собі облетить.
Отож, немає чого хвилюватися, закінчиться період цвітіння і листя на вашій яблуні з'явиться (почне рости). Особисто я обриваю (за потреби, як у вашому випадку) вже зав'язь (коли вона розміром горошину). А хоче цвісти дерево - навіщо цю красу нищити, хай хоч бджоли порадіють
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Senpolia (05.05.2023), SVETTA (02.05.2023), влад73 (02.05.2023)
Старый 03.05.2023, 20:50   #4
apple1210
Местный

Поблагодарили 7,395 раз(а) в 1,881 сообщениях
apple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond repute

Цитата:
Сообщение от SVETTA Посмотреть сообщение
Прошу поради.
Маю дворічний саджанець яблуні Гала Маст, йшов як подарунковий до сусідського заказу в Агромаркеті. В прошлому році посадила його на початку травня, був прутиком . За рік наростив трохи гілочок. Цього року в березні прийшлося його пересадити на інше місце. І от зараз саджанець на всіх можливих місцях випустив листячко з бутончиками майбутніх квітів. Половину бутонів я обірвала. На ньому немає жодної бруньки, з якої піде листя, кругом тільки з бутонами.
Чим підгодувати?
Я зрізаю весь цвіт на "прутиках" манікюрними ножицями. Відбиваю відразу всі процеси на розмноження, щоб скоріше запускалися процеси на ріст і не витрачалися зайві сили. Листя наросте. Але це просто ще одна думка.
apple1210 вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
SVETTA (07.05.2023)
Старый 03.09.2023, 09:47   #5
apple1210
Местный

Поблагодарили 7,395 раз(а) в 1,881 сообщениях
apple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond reputeapple1210 has a reputation beyond repute

Потрібні думки спеціалістів. В наявності молода яблуня, перше плодоношення. Куплялася як Моді. Але виникли сумніви стосовно сортності. В інтернетних описах сорту яблука довгасті, а у мене круглі. Терміни достигання, колір та інше начеб-то збігаються, а от форма плода ні. Якщо це не Моді, тоді хто? Дякую.

apple1210 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 30.10.2023, 23:53   #6
fayuk
Новичок

Поблагодарили 32 раз(а) в 10 сообщениях
fayuk is on a distinguished road

Цитата:
Сообщение от apple1210 Посмотреть сообщение
. Терміни достигання, колір та інше начеб-то збігаються, а от форма плода ні. Якщо це не Моді, тоді хто?
Наче схоже на Моді.

Последний раз редактировалось садовник; 31.10.2023 в 07:04.
fayuk вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.10.2023, 09:58   #7
pacat
Освоившийся

pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light

Цитата:
Сообщение от apple1210 Посмотреть сообщение
Потрібні думки спеціалістів. В наявності молода яблуня, перше плодоношення. Куплялася як Моді. Але виникли сумніви стосовно сортності. .... Якщо це не Моді, тоді хто? Дякую.
Читаю ваш допис і згадую як років 7 тому, шукав тут на форумі відповідь, що в мене за сорт. Правда, на відміну від вас, надав фото і розрізаного яблука, і в різний час зберігання, і з різних ракурсів, і фото листя та дерева загалом. Тоді були різні думки, але найбільше схилялись, що це Ентерпрайз. І лише після 7 років практики (емпірично порівнявши яблука за смаком та іншими ознаками), вдалося із 100% гарантією встановити, що це Флоріна. До чого я веду? Фото не є достатнім доказом, щоб точно виявити який це сорт. Наприклад їх у мене понад 50, і 5-7 з них дуже схожі на яблука з ваших фото.
Крім того, моя практика і дописи інших форумчан вже підтвердили, що на одному дереві одного сорту можуть бути плоди абсолютно різних форм, не характерних для загального опису цього сорту. А перше плодоношення, взагалі часто не можна вважати еталонним, щоб впевнитися, що це той чи інший сорт. Зачекайте регулярного плодоношення, і побачете, що у вас
Старый 01.07.2024, 10:30   #8
NaLiKa
Местный

Поблагодарили 1,575 раз(а) в 391 сообщениях
NaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant futureNaLiKa has a brilliant future

Шановне товариство, чи знає хтось, що виросте з підщепи 54-118, якщо на неї не буде прищеплена сортова яблуня, або якщо вона з якихось причин загине? Кущ? Яблуня дичка? Воно буде плодоносити чи ні? І чим, якщо буде?
Старый 01.07.2024, 12:44   #9
pacat
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от NaLiKa Посмотреть сообщение
Шановне товариство, чи знає хтось, що виросте з підщепи 54-118, ....
По яблуні такого експерименту не робив, а от підщепа вишні (Магалебка) виростає як дерево, яке цвіте і родить плоди розміром з горошину. Думаю з підщепою яблуні буде аналогічна ситуація, виросте дерево (обрізкою можна сформувати і кущ), плоди якого будуть не придатні для споживання
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
NaLiKa (01.07.2024), Tani02 (06.07.2025)
Старый 27.07.2024, 06:48   #10
Tanja
Увлеченный

Поблагодарили 149 раз(а) в 41 сообщениях
Tanja has a spectacular aura aboutTanja has a spectacular aura about

Доброго дня. Скажіть будь ласка чи є в когось яблуня Сніжний кальвіль чи можливо хтось підскаже розплідних з гарантією сортності. Бо декілька раз купляла, чекала декілька років, а у підсумку сорт не той.
Старый 27.07.2024, 10:15   #11
pacat
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от Tanja Посмотреть сообщение
Доброго дня. Скажіть будь ласка чи є в когось яблуня Сніжний кальвіль чи можливо хтось підскаже розплідних з гарантією сортності. Бо декілька раз купляла, чекала декілька років, а у підсумку сорт не той.
Доброго дня і вам! Маю в своїй колекції і Сніжний Кальвіль, - дереву вже, мабуть, років 40, а то й більше. Це саме ті яблука, які ще пам'ятає старше покоління - солодкі, соковиті, жовтозелені з легким рожевим загаром з сонячної сторони.
Мене багато людей просить пощепити їм цей та інші колись популярні сорти. Звісно щеплю, однак, пояснюю наступне: зараз ніхто вже саджанців таких сортів не вирощує на продаж, бо є безліч кращих, більш стійких і врожайних сучасних сортів. Все що продається на базарі під етикеткою "Сніжний кальвіль" є в більшості випадків - обманом, який виявляється лише через кілька років, коли появляться плоди.
З власного досвіду помітив таку тенденцію:
Пощеплені старими сортами (Сніжний Кальвіль, Золотий Ренет, Пепінка і т.д.) молоді дерева вже не дають такого урожаю, як то було колись, плюс до того, плоди також вражаються хворобами і погано зберігаються (наприклад той же Джонатан). Натомість, сучасні сорти в декілька раз мають перевагу по будь-якій характеристиці. Наприклад, на противагу Сніжному Кальвілю маю сорт Ізумруд - дуже великі смачні яблука і зберігаються без проблем до квітня. Ще смачнішим для мене є Рубінове Дуки і цей перелік можна продовжувати, бо смаки у кожного свої.

Тому, відповідаючи на ваше питання по суті, по-перше, не шукайте саджанців Сніжного Кальвілю в продажі, бо навряд чи попадете на оригінал; по-друге, якщо вже так хочете його мати, пощепіть собі, але беріть черенок із старих оригінальних дерев
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
NaLiKa (29.07.2024), Tanja (27.07.2024), Валентина-дачница (27.07.2024), влад73 (28.07.2024), Михаил33 (27.07.2024), Нина (04.08.2024)
Старый 29.11.2024, 17:51   #12
=marina=
Местный

Поблагодарили 12,969 раз(а) в 2,103 сообщениях
=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute=marina= has a reputation beyond repute

Цитата:
Сообщение от pacat Посмотреть сообщение
Доброго дня і вам! Маю в своїй колекції і Сніжний Кальвіль, - дереву вже, мабуть, років 40, а то й більше. Це саме ті яблука, які ще пам'ятає старше покоління - солодкі, соковиті, жовтозелені з легким рожевим загаром з сонячної сторони.
Мене багато людей просить пощепити їм цей та інші колись популярні сорти. Звісно щеплю, однак, пояснюю наступне: зараз ніхто вже саджанців таких сортів не вирощує на продаж, бо є безліч кращих, більш стійких і врожайних сучасних сортів. Все що продається на базарі під етикеткою "Сніжний кальвіль" є в більшості випадків - обманом, який виявляється лише через кілька років, коли появляться плоди.
З власного досвіду помітив таку тенденцію:
Пощеплені старими сортами (Сніжний Кальвіль, Золотий Ренет, Пепінка і т.д.) молоді дерева вже не дають такого урожаю, як то було колись, плюс до того, плоди також вражаються хворобами і погано зберігаються (наприклад той же Джонатан). Натомість, сучасні сорти в декілька раз мають перевагу по будь-якій характеристиці. Наприклад, на противагу Сніжному Кальвілю маю сорт Ізумруд - дуже великі смачні яблука і зберігаються без проблем до квітня. Ще смачнішим для мене є Рубінове Дуки і цей перелік можна продовжувати, бо смаки у кожного свої.

Тому, відповідаючи на ваше питання по суті, по-перше, не шукайте саджанців Сніжного Кальвілю в продажі, бо навряд чи попадете на оригінал; по-друге, якщо вже так хочете його мати, пощепіть собі, але беріть черенок із старих оригінальних дерев
Мне, наверное, не попадались вкусные современные сорта яблок. Те что пробовала, слишком сладкие до приторности с простым вкусом. А вот старые сорта, которые росли и растут в нашем саду и у соседей, очень нравятся. Снежный Кальвиль, Мекинтош, Джонатан, Ренет Ландсбергский и некоторые другие сорта, названия которых утеряны.

Последний раз редактировалось =marina=; 29.11.2024 в 17:56.
=marina= вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид