Показать сообщение отдельно
Старый 28.03.2011, 17:01   #411
Хрущик
Гость
 
Сообщений: n/a
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Ксюшка Посмотреть сообщение
Девочки, кто выращивал портулак огородний ? Как вам вкусовые качества. Хочу в этом году попробовать посадить.
Я сіяла двічі (насіння від рос. "Аеліти") - в мами на чорноземі й у себе на пісочку.
В мами виріс нівроку - м’ясистий, соковитий, запашний. В салаті свіжим мені не сподобався. В рагу й у супі - може бути. Квасити не пробувала, бо мало посіяла. Про те, що його сушать не знала тоді. Самосіву не було, бо на їжу він три-чотири рази на літо зрізається під пеньок і зацвісти не встигає.
На моєму пісочку із пакетика виросло три хирляві бадилинки з гіркуватим смаком, які жаль було їсти, такі вони нещасні. Тому я, звісно, вірю, що в когось то може бути бур’яном... але в те, що є абсолютно невибагливі овочеві культури - ні. Все любить хорошу землю і догляд.
А смак - тут треба самому куштувати й вирішувати. Загалом пишуть, що портулак можна широко використовувати і як пряність до супів і соусів, і як салатну культуру, і як овоч (тушкувати, смажити, додавати в омлети, квасити, маринувати тощо).

---------- Post added at 16:53 ---------- Previous post was at 16:45 ----------

Запитання до шанувальників базиліку.
Раніше ми з мамою сіяли 2 різновиди базиліку - фіолетовий і зелений :)
А ниньки з’явилося багато сортів, то хочеться вибрати щось цікаве.
Я надибала й купила - лимонний, анісовий і карамельний.
Мама - дрібнолистовий (дуже декоративний).
Що скажете про ці сорти?
А які ще цікаві запашні сорти порадите?

РS.
Торік і позаторік купувала декоративний базилік Міні від "Геліоса" - сіяла і в квітнику, і горщику... танці з бубном були марні - не зійшов.

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:53 ----------

Цитата:
Сообщение от lenabog Посмотреть сообщение
Так катран годится вместо хрена на консервирование?А то я его покупала именно с этой целлю
Еще купила семена Шандры.Лежат на влажной салфетке уже две недели и не гу-гу.Что с ними делать?Мож высеять и не морочить себе голову?
Кажуть, що катран цілком замінює хрін у кулінарії. Більш того - має ніжніший смак. (Але це "ніжніший" може комусь і не до смаку бути).

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:57 ----------

Цитата:
Сообщение от lenabog Посмотреть сообщение
Так катран годится вместо хрена на консервирование?А то я его покупала именно с этой целлю
Еще купила семена Шандры.Лежат на влажной салфетке уже две недели и не гу-гу.Что с ними делать?Мож высеять и не морочить себе голову?
Кажуть, що катран цілком замінює хрін у кулінарії. Більш того - має ніжніший смак. (Але це "ніжніший" може комусь і не до смаку бути).
 
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Angelique (09.09.2013), lenabog (28.03.2011), Закотянка (29.03.2011)