Цитата:
Сообщение от Shoni
1.Пинова,сорт сладкий и хорошо хранится.К тому же он не сильнорослый и на полукарлике вполне будет соответствловать
|
Пінова чомусь мені не сподобалась, ну якось дуже вона швидко морщиться та і зберігається в звичайному погрібі не дуже весело (в мене не посажена, але пригощали знайомі) думаю що це сорт більше спрямований для технологічного саду а не для аматорів, смак хороший, але відмінно я б не поставив.
---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:04 ----------
Цитата:
Сообщение от Викса
Дорогие знатоки, подскажите, пожалуйста, два сорта яблони позднего срока созревания со сладкими плодами и хорошей лежкости  . И еще желательно, чтобы деревья были компактными (сад маленький).
|
Може спробувати "Катерину".
---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:07 ----------
Цитата:
Сообщение от Sveta
Высота дерева зависит как от подвоя, так и от побегообразовательной способности сорта. Я хотела сказать в предыдущем сообщении, что есть много вкусных сортов с длительным сроком хранения яблок, но сильнорослых. Если вырастить их на карликах, то они могут иметь довольно компактную форму (хотя, в садоводстве принято считать компактность, не как силу роста, а как форму кроны, поэтому сразу тебя и не поняла...). Если обусловлены конкретные границы (3-3.5 м) можно порекомендовать на полукарлике Флорину (яблоки сохраняются дольше всех новых сортов), Хоней Крисп, Элизу. Если высота будет немного выходить за заданные параметры, можно периодически понижать крону обрезкой.
|
Як на Вашу авторитетну думку Росавка по лежкості та смаку краща за Флоріну чи ні (висота дерева не актуальна для мене)
---------- Post added at 23:45 ---------- Previous post was at 23:31 ----------
Цитата:
Сообщение от Викса
Светочка, мне бы 3 - 3,5 м в высоту, чтобы легко опрыскивать  . Это же полукарлик? Или нет?  
|
А може прискати не потрібно? настільки я розумію яблука для себе, може хоч себе пожаліти, хімії і на базарі вистачає.
методи боротьби:
- побілка (з мідним купоросом) штамбів та скелетних гілок дерев
- ловчі пояси
- стійкий сорт (хоча б до парші, проте я в себе навіть Р.симеренку нічим не обробляю - і результат кращий за базарні яблука (плоди без парші!!!))
- садіть під деревами помідори та укроп (плодожерка буде зведена до мінімуму)
- хоть якийсь полив
- органічні добрива
і еко продукція у вас на столі (до речі яблука це - вітаміни та мікроелементи , засіб для схуднення, нормальна робота(моторика) шлунково кишкового тракту, захист від онкозахворювань (а зараз самі бачите настільки це актуально) )