Цитата:
Сообщение от Ветка
Вчера делала грюйер- не получился, сильно перекис, зерно не склеялось даже от гири в 32 кг
|
То не факт, хоча дуже ймовірно. Там ще є особливість у формуванні. Не можна виймати з сироватки, він формується "з пласта", по феньшую

збирають у тканину в казані та він висить там у сироватці. Але у каструлі це неможливо.
Я коли раз запоров вирішив, поки не куплю РН метр, буду тільки гріти до 54, а варити далі не буду. Штук вісім таз зробив, лежать як каменюки. На майбутнє - треба пастеризувати молоко, якщо не одразу переробляєш. Молоко у нас погане, брудне, закиснути на раз може. А на смак та запах ти цього не відчуєш.
Почитай "формування з пласта"
Ось тут мужичок збирає у казані зерно прикольно
http://ru-travel.livejournal.com/26621338.html
---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Цитата:
Сообщение от Женчик
А у камамбера когда начинается рост плесени?
Стоит у меня неделю, весь красивый но пока ни намёка на плесень:) начинаю переживать.
|
Днів через 7 , не раніше, якщо додавати у молоко.