Показать сообщение отдельно
Старый 07.11.2016, 20:48   #1639
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Ветка Посмотреть сообщение
Вчера делала грюйер- не получился, сильно перекис, зерно не склеялось даже от гири в 32 кг
То не факт, хоча дуже ймовірно. Там ще є особливість у формуванні. Не можна виймати з сироватки, він формується "з пласта", по феньшую збирають у тканину в казані та він висить там у сироватці. Але у каструлі це неможливо.
Я коли раз запоров вирішив, поки не куплю РН метр, буду тільки гріти до 54, а варити далі не буду. Штук вісім таз зробив, лежать як каменюки. На майбутнє - треба пастеризувати молоко, якщо не одразу переробляєш. Молоко у нас погане, брудне, закиснути на раз може. А на смак та запах ти цього не відчуєш.

Почитай "формування з пласта"
Ось тут мужичок збирає у казані зерно прикольно http://ru-travel.livejournal.com/26621338.html

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:44 ----------

Цитата:
Сообщение от Женчик Посмотреть сообщение
А у камамбера когда начинается рост плесени?
Стоит у меня неделю, весь красивый но пока ни намёка на плесень:) начинаю переживать.
Днів через 7 , не раніше, якщо додавати у молоко.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Ветка (07.11.2016), Женчик (07.11.2016)