![]() |
![]() |
#1 |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Можна спершу історію розкажу?
![]() Ще коли вчилася в Києві (на початку двотисячних), недалеко від універу була кафешка. Мало хто про неї знав, тому що знаходилась вона на другому поверсі будинку на вулиці Сагайдачного, поблизу Контрактової площі. І там були просто неймовірні молочні коктейлі і лимонні тістечка. Це був ритуал - піти туди з коліжанкою, замовити коктейль і тістечко і насолоджуватись ними, позираючи з вікна на вулицю. А недавно чисто випадково потрапила в телевізорі на якусь кухонну передачу, і там робили саме таке тістечко! Ну я, звичайно ж, записала рецепт. А тут карантин... Як не приготувати! ![]() Але зразу скажу, що вийшло не зовсім таке, як у тому кафе... Може, я щось не так зробила, може, рецепт у них інший. Але теж досить незле. Правда, курд довелось переробляти - тим способом, який був у рецепті, він не вдався Отже, рецепт (і мої коментарі). Лимонний курд. (Пишу той, що вийшов). 4 жовтки, 2 шкл. цукру, сок і цедра двох лимонів - все змішати, поставити на водяну баню і варити помішуючи до загустіння, приблизно 10-15 хв. Тоді перетерти через дрібне сито і додати 200 г масла. Скласти в баночку і в холодильник. (Його ще багато залишилось, достатньо пів порції). Тісто. 500 г муки, 1,5 ч.л. порошку, 150 г цукру, 100 г масла, 200 г сметани, 2 яйця. ( Муки додала більше). Поставити в холодильник. Події розділити на дві частини, розкачати на цілу бритванку і зразу порізати на шматочки, потім не вийде, окрайці теж залишити на крихту. Так два рази. Крем. 200 г цукру +100 мл води закип'ятити, не мішати, варити 7 хв на слабкому вогні, додати 2 ст.л. лимонного соку. 4 білки збити з 1 ст.л. лим.соку, поставити на водяну баню, вливати сироп і збивати до загустіння - довго, хвилин 20. (Мені було мало солодке, я додала ще шклянку цукру). Потім зняти з вогню і ще збивати в каструлі з холодною водою до остигання. Поставити в холодильник. На корж намастити курд, тоді половину крему, знов корж - курд - крем - крихту з обрізків. Готово! Побавитися треба довго, так що часто точно не робитиму. Але спробувати вартувало. ![]() ![]() ![]() ![]() Последний раз редактировалось Moonvalley; 22.03.2020 в 14:23. |
![]() |
![]() |
24 пользователя(ей) сказали cпасибо: | =marina= (23.03.2020), divenes (22.03.2020), fialkanata (22.03.2020), Fortuna (23.03.2020), Gondzha (28.02.2021), irina s (27.11.2021), kravconok (22.03.2020), MArilka (22.03.2020), NaLiKa (23.03.2020), netalyy (23.03.2020), szus (22.03.2020), VARIKA (22.03.2020), viol (22.03.2020), Zaja (26.11.2021), валента (25.03.2020), Ветка (24.03.2020), дамада (01.06.2020), Деметра (28.03.2020), Долорес (22.03.2020), евгения (22.03.2020), Елка (01.04.2020), жужички (24.03.2020), стелла (23.03.2020), Яно4ка (23.03.2020) |
Социальные закладки |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Изделия из теста(торты, пироги, ватрушки, несладкая выпечка) | Лена Мерлин | Кулинария | 1603 | 11.12.2019 20:34 |
Торты украшаем сами. | елена | Кулинария | 58 | 24.10.2017 17:02 |
Машинка для раскатки теста. Нужна или нет? | Ленка | Бытовая техника | 56 | 16.04.2017 09:25 |
Шоколадные изделия | Olga Energizer | Кулинария | 13 | 27.03.2015 18:51 |
Столярные изделия | Василина | Полезные ссылки | 1 | 23.04.2010 01:19 |