![]() |
![]() |
#11 |
Местный
Поблагодарили 6,966 раз(а) в 915 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Пінопласт негайно потрібно оштукатурити, жодної щілини, інакше птахи те все розклюють.
Стосовно простуди курей. Купив у вересні на базарі трьох Фокс Чіків, на пробу. Через кілька днів виявив, що одна з них з соплями і чихає. Не перечихала, заразилися майже усі. Одна з Мастер Грей почала втрачати вагу... Неслися дві - усі перестали. Найстійкіші виявилися три старі курки: несучка біла, чорна і адлеровська. Решта усі чихали-сопливили і мучилися. Обидва півні перестали співати. Мраки! І що я тільки не пробував... Може помилка у тому, що я добавляв ті ліки до питної води. Пробував і ветеринарні порошки-суспензії і антивірусні. Поліз гуглити. Накопав з півтора десятка препаратів, на усі смаки, трохи, на пару сотень збагатив ветаптеки, а потім випадково натрапив на курячий форум, це тут: http://www.pticevody.ru/t763p50-topic Я надіявся на тетрациклін, але нуль ефекту. Ні на що вже не надіючись, купив упаковку (10 капсул) за 10 грн ДИКСОЦИКЛІНУ (Борщагівського заводу, такий попався). Спочатку розвів 8 капсул порошку (легко висипається, тільки розводити поступово) приблизно на літр води і поставив. Не такі дурні вони його пити! Купив на 5 см куб. шприца, набирав повен і ввечері обережно кожній залив по 5 кубиків у горлянку, півням подвійну дозу. Трохи захлинаються, але прокашлюються. Наступного ранку один півник заспівав, закукурікав!!! Тепер розводив тепленькою водою (від теплої не так пручаються) 2 капсули на стакан (200 мл) і двічі - рано і під вечір заливав у горлянку по 5 куб, а на ніч півням і важким Фоксам і Греям по 10 куб., решті - по 5 (по одному повному шприцу). Самому важко, замурзали мій одяг, поцарапали руки... Сьогодні, на шостий день, кури усі самостійно вилетіли з курника, їдять усе і кудакчуть! Ще ніби три курки трохи хриплять, може то віддишка, бо дуже жирні. Буду поїти ще 2 дні, до 8 днів включно, а там побачу. А вони пишуть: ліки різні, йодовані шашки, тісно, жарко, провітрюйте... У комунальній аптеці упаковка 8 грн.! Тетрациклін давав навіть по 0,5 табл., не допоміг. Може я попав на потрібну бацилу потрібним препаратом? Не спішіть пускати під ніж, а раптом вилікуєте. Так, шприц, звичайно був без голки, не зручно набирати-заливати, та півники ж як гарно почали співати. Душа радується! ![]() Родич сказав, що кури не жирніють від вівса. Купив відро за 25 грн, ніби клюють добре. Аби ще нестися почали, бо вперше за багато років купили яйця... Аж соромно ![]() Последний раз редактировалось MixaP; 06.12.2015 в 17:55. |
![]() |
![]() |
6 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Kristin (06.12.2015), lina cactus (08.01.2016), may (07.12.2015), ptichka (06.12.2015), василина-2 (06.12.2015), Лида60 (08.12.2015) |
Социальные закладки |
Опции темы | |
Опции просмотра | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Молодила, очитки и другие суккуленты | vigorec | Декоративное садоводство | 700 | 16.07.2020 14:49 |
Консервация (то, что не попало в другие темы) | Ленка | Кулинария | 641 | 16.12.2019 04:25 |
Окрошка, свекольник и другие холодные супы. | Ленка | Кулинария | 75 | 17.06.2015 17:32 |