![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Новичок
Поблагодарили 40 раз(а) в 19 сообщениях
![]() |
я для вставки фото цим сервісом і користуюся! Зараз я звичайно нічого не буду обрізувати, я просто хочу зрозуміти як мені з тим абрикоскою трохи поправити ситуацію. Але кардинально вже його обрізати не вийде, поженуть вовчки. Може краще понахиляти їх? Вони такої висоти шо спокійно нахиляться, а в кінці плодоношення верхівки переведу на слабкі бічні гілки.
Тепер я розумію, що прищіпка влітку пагонів конкурентів основних скілетних гілок, а в подальшому їх вирізка, а також пагонів довших 20см це дуже добра процедура, краще пагони прищіпити, ніж потім гілки на слід весну крамсати. Про розріджено ярусну крону вже начитався, все зрозуміло, але треба з самого початку правильно формувати, тоді і потім проблем не буде. 5-6 основних гілок + 6-7 скелетних другого порядку на перших гілках (ярусі) кістяку. Кожного року ошмигувати влітку пагони і не давати їм бушувати довше ніж 30см. Конкуренти вирізати, пагони шо пішли під прямим кутом ошмигувати, ті гілки шо потрібні скеровувати в потрібному напрямку прищепками ще у стані пагонів. Свої 4 абрикоса, які я збираюся придбати у Шоні буду формувати саме так :) Мені не потрібі сверх врожаї, я більше заради цікавості і для діток своїх. А якшо ще й Ви мені в цього допоможете то точно все получиться ... ![]() ![]() ![]()
Последний раз редактировалось karmen1; 05.01.2017 в 00:32. |
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
Поблагодарили 6,105 раз(а) в 714 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Як це не вийде?! А коли дерева дорослі, то як Ви думаєте їх обрізають?
Вовчки будуть завжди. Їх потрібно своєчасно видаляти. Не бійтеся. З часом прийде досвід. Я б не прихиляла дорослі гілки. У абрикоса і сливи дуже ламка деревина. Без досвіду більше шансів зашкодити дереву, ніж на обрізці. На Вашій сливі я не побачила плодових бруньок. Тож можна формувати без жалю по втраченому врожаю.
| 5 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Creativniy (05.01.2017), flowerss (07.01.2017), karmen1 (06.01.2017), Svetmay (05.01.2017), Николай (05.01.2017) |
|
|
#3 |
|
Новичок
![]() |
Red, гілки конкуренти обтинати на 2-3 бруньки не має сенсу, продуктивні ланки з сучків заміщення тут не зробити, тай то робиться на скелетних гілках на скільки я зрозумів!?краще їх вирізати, залишивши пеньок, а потім за місяць-два і пеньок обрізати (для мене новачка думаю така обрізка у кісточкових буде безпечнішою? А однолітні прирости менші 35 см взагалі чіпати не буду, більші то на 1/4 обріжу.
Дякую за поради. У шоні абрикосів не має на весну (будуть на осінь з тих що я хотів), тому абрикоси встиг замовити у сім"ї Петренко ( дивосад) з абрикосів такі: харгранд сандроп ну і денисюка :) куди ж без нього! сливу вибрав джойо, вишні чернокорка і встреча , яблуню білий налив :) куди ж без неї.. Последний раз редактировалось karmen1; 06.01.2017 в 00:24. |
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Red (06.01.2017) |
|
|
#4 |
|
Местный
Поблагодарили 6,105 раз(а) в 714 сообщениях
Можливо, я не правильно вас розумію, але навіщо Ви вирішили залишати пеньки? А потім двічі травмувати дерево.
Приріст, менший за 35 см різати недоцільно,в тому Ви праві. Мій особистий досвід говорить, що різати на 1/4 теж недоцільно. 1/2 -так. Бо якщо обрізати трохи, особливо влітку, Ви матимете наступну картину: дерево "думає" десь 2 тижні, а потім починає гнати приріст далі. Було б цікаво почути думку що до абрикосів від інших садівників. Простоу мене, якщо я щось прогавила, то приріст на абрикосах і сливах може скласти і склалає значно більше метра. А це вже втрачений врожай. Бо до нього не дотягнутися.
|
|
#5 |
|
Новичок
![]() |
Читав десь, що кісточкові краще б залишати пеньок при обрізці, сам не знаю чи то так точно. а чого травмувати двічі, другий раз то вже засохший його відітнути та й усе.
Влітку ж не обрізають,а прищіпують (зупинить ріст на 2 тижні то так), а якшо після прищіпки з пазух верхніх листів знову поженуть пагони (в серпні буде видно), то обрізаємо НАД першим пагоном від основи гілки . Якшо однорічний приріст скілетних гілок більше 1м то звичайно всюди пишуть шо треба на 1/2 вкорочувати. хоча це і призведе до стрімкого росту сусідніх пагонів, але то в перші роки і тільки у сильнорослих дерев такий однорічний приріст напевно. Слідкувати за всіма пагонами і т.д. якшо маєш навіть 10-15 дерев то вже праця велика я гадаю, а ще ж обробки, прибирання, полив і т.д. Чомусь з дитинства мені здавалося, шо посадив дерево і чекаєш тільки врожай. Ан ні, зовсім то не так. Последний раз редактировалось karmen1; 06.01.2017 в 17:20. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Местный
Поблагодарили 3,939 раз(а) в 631 сообщениях
Цитата:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Новичок
![]() |
дякую, я ще не оплатив заказ, тому може відмовитися ( та й там таке дозволено). Про Харогем шось навіть і не чув шо такий стійкий до морозу ( не звертав уваги коли читав про абрикоси).
а пінцеруєте пагони по досягненню якої довжини і під яким листом? До якої довжини можна пагони які ростуть в правильному напрямку залишати в спокої? Дякую за пораду.
Последний раз редактировалось karmen1; 07.01.2017 в 13:24. |
|
|
![]() |
| Социальные закладки |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|