![]() |
|
|
#1 |
|
Увлеченный
Поблагодарили 2,426 раз(а) в 243 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Цікаво почути думку з приводу методики поділу шкури невбитого ведмедя )))))
![]() Якщо коротко, то така ситуація: є 30 соток доглянутої землі в 10 км від міста, яка цього року не буде засаджуватись - власнику не до того. Є ще більше необробленої землі - за потреби. Є сам власник, який не хоче, щоб земля пустувала, хоче отримувати з неї якийсь прибуток і має можливість вкласти в цю землю N-ну суму грошей. Чоловік запропонував співпрацю на наступних умовах. Я складаю бізнес-план, технологію вирощування, план робіт іт.д., обговорюємо, доходимо консенсусу, він надає землю в користування, мотоблок, трактор, потрібну суму грошей для старту, може допомогти з доставкою вантажів, продукції і т.д - має мікроавтобус і щодня їздить ним в місто. Перший чистий дохід 100% спрямовуються на повернення вкладеної ним початкової суми до повного її погашення. Відсотків він не вимагає, бажаний термін повернення - 6-18 місяців. Після повернення всіх вкладених грошей подальші прибутки він пропонує ділити пропорційно. Але як визначити пропорцію, щоб нікого не образити? Його доля інвестицій є сталою - земля й техніка, а моя доля інвестицій - фізична й розумова праця, які він оцінити не береться. У мене теж тяжко з оцінкою - коли ж на себе працюєш, то свою працю ніколи не рахуєш в грошовому еквіваленті... Ось і думаю, який варіант запропонувати, щоб не образити товариша і самому був зиск цим займатись.