Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > О том, о сём > Форумные посиделки > Кулинария

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра
Старый 28.12.2017, 14:43   #1
Pixie
Местный
 
Аватар для Pixie
 
Регистрация: 09.03.2016
Адрес: Черкаси-Мліїв
Сообщений: 1,366
Сказал(а) спасибо: 2,842
Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Новогоднее меню.

Цитата:
Сообщение от Fleur Посмотреть сообщение
А мне нравится магазинский майонез « королевский смак на перепелиных яйцах»
у мене чоловік 2 тижні був у відрядженні на цьому заводі. І саме цей перепелиний він теж дуже любить і постійно собі купує. Ага, він їсть мазік просто так - без салатів навіть
Я ржала і просила - тільки не привези всю зарплату майонезом. Ну не всю, але трохи привіз прямо з фірмового магазину.

До речі, про маянезік від лікарів

Кошка Ш. Наташ, я написала там великий пост, але потім подумала що не варто і зтерла. Та все ж таки напишу.

Ти знаєш, я теж можу стати така вся в білому пальто красива і сказать що я буду на НР їсти сирну тарілку із 4 видів французьких сирів і 1 британського, фрукти і вино. І це буде правдою.
Також можу написати що шурпа, яка для тебе традиційна 1 січня - для мене фу-фу-фу і ужас, бо вона жирнюща. Краще вже ложку чистого майонезу ніж гарячий жир ковтать. Ні разу не їла смачної шурпи, навіть у казахів.
Але я якось зі школи ще знаю, що про смаки не сперечаються. Ні в їжі, ні в музиці, ні в чоловіках. Кожному своє. Зневажливі репліки все одно нічого не змінять

І ще ні, не всі салати з однаковою заправкою однакові на смак. Навіть не знаю як може прийти в голову що сир із родзинками смакує так само як варена картопля із грибами. У мене органолептичні відчуття працюють нормально, я смаки відрізняю Інший мій фаворит - уолдорфський салат, теж заправляється майонезом. Іноді - майонезом пополам із йогуртом або вершками. Хотіла б подивитись на людину, яка скаже що він схожий на олів'є.

До речі олів'є я не люблю, і шубу теж, а якщо і готую, то в салати я не кладу відварну картоплю. Але не вважаю за потрібне розказати всім про те що я не їм олів'є, і ви не їжте, бо там мазік і взагалі дивний набір продуктів.

Тому 31 зранку я наріжу багатенно улюбленого чоловікового салату з куркою і ананасом, правда я туди ще додаю багато пекінської капусти, і хай ходить цілий день їсть те, що він любить.

А уже на вечір, те що я сказала - сирна тарілка і, можливо, запечу куряче або індиче філе. Бо от тут всі пишуть як зробити біле м'ясо сочнішим, а ми навпаки любимо дуже сухеньке і запечене до такої конкретної рум'яності м'ясо.
А хтось любить рульку в пиві або жирну червону рибу і отримує смаковий оргазм від потоків жиру по рукам. То давайте і за це будемо підколювати, я стану в позицію Д'Артаньяна і розкажу шо жирне м'ясо - це гидота, бо от я такого не їм.

До речі, поки писала і згадала про уолдорф, значить собі зроблю його.



Дівчата, хто не воює з майонезом - дуже рекомендую. Він свіжий, соковитий і незвичний.
Селеру (якщо корінь - натерти, краще на корейську терку, але можна і просто на крупну, якщо стебла - порізати пластинками)
Яблука кисленькі 4-5 штук крупно порізати (1,5-2 см)
Я ще додаю сир твердий маленьким кубиком, небагато, 100-150 гр
Заправити майонезом, можна 50/50 із вершками 10% або йогуртом і кайеньским або червоним перчиком і подрібненими підсмаженими горіхами. Трошки горішків покрупнішими шматочками посипати зверху. Смачніший він мені десь через кілька годин.
За рецептом туди ще йде свіжий виноград або родзинки, я іноді кладу, іноді ні, за натхненням.
__________________
Аня я і не викайте мені
The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is right now.

Последний раз редактировалось Pixie; 28.12.2017 в 15:04.
Pixie вне форума   Ответить с цитированием
22 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Fleur (28.12.2017), Gala081962 (28.12.2017), Irenyar (29.12.2017), irina s (28.12.2017), irysska (30.12.2017), koval (30.12.2017), Lusenka (28.12.2017), mira (29.12.2017), SVETTA (28.12.2017), VARIKA (28.12.2017), werty (28.12.2017), Алена1 (28.12.2017), Восторг1 (20.12.2019), Деметра (28.12.2017), Елка (28.12.2017), земля (28.12.2017), Люд.а (29.12.2017), Нина (02.01.2018), Олеся Ивановна (28.12.2017), РыжийЛенчик (28.12.2017), Сынуля (29.12.2017), трофима (28.12.2017)
Старый 28.12.2017, 15:22   #2
Кошка Ш.
Sanctum Officium
 
Аватар для Кошка Ш.
 
Регистрация: 01.03.2016
Адрес: Черкассы
Сообщений: 2,669
Сказал(а) спасибо: 5,006
Поблагодарили 10,480 раз(а) в 2,037 сообщениях
Кошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond reputeКошка Ш. has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Новогоднее меню.

Цитата:
Сообщение от Pixie Посмотреть сообщение
Кошка Ш. Наташ, я написала там великий пост, але потім подумала що не варто і зтерла. Та все ж таки напишу.
Да ну блин, ну ты что-то свое прочитала. Для меня проблема всех этих закусок с майонезом - однообразие, что приготовления, что по ингредиентам, ну сварили кучу всего, ну измельчили, ну намайонезили. Понятно, при совке это было деликатесом, я еще помню времена, когда в заказах давали две банки мазика и их до нового года хранили, но сейчас, при разнообразии продуктов в магазинах, доступе к информации и вообще, скажем так, более широкому кругозору, мне кажется именно в праздник можно попробовать что-то интересное, новое, гипертрудоемкое, по настоящему праздничное, что не будешь каждый день готовить, вон как Ирину индейку с кальвадосом. Или, к примеру, я на Рош а шану делаю фаршированную щуку. Или, повторюсь, свадебный плов, который не едят каждый день, да и не приготовишь в одни руки.
Твой, кстати, уолдорфский салат хорош за счет свежего сельдерея и винограда, ты не сравнивай с "все сварить и измельчить". Тут и кисленькое, и сладкое, и орехи пикантность придают.

flowerss, я не указываю, я спрашиваю и рассуждаю.

Бгг, чо-т вспомнила, по юности решила какого-то благородного дона в самую пятку поразить и смастрячить оливье. Только овощи я сначала порезала, а потом сварила:)))))
__________________
Наталья
Кошка Ш. вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Elly (04.01.2018), irina s (28.12.2017), Lusenka (28.12.2017), Викса (28.12.2017), Елка (28.12.2017)
Ответ

Социальные закладки


Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход


Текущее время: 01:17. Часовой пояс GMT +3.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot