![]() |
|
|
#11 | |
|
Освоившийся
Поблагодарили 200 раз(а) в 55 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Так, це тому, що ми знаємо, як це звучить в оригіналі. А, оригінал ЗАВЖДИ краще!
До слова. Колись читав, що Пушкін в перекладі англійською--- Байрон. По манері, по стилю. ---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:35 ---------- Цитата:
Наприклад, мій улюблений Швейк. Вперше я прочитав "...Швейка" російською. І довго не міг зрозуміти: чим так усі захоплюються? Потім, я прочитав українською, в геніальному перекладі Мосляка. Тепер, це одна з моїх улюблених книжок. Правда, нещодавно переглядав сучасне видання ( ніби "Кальварія") не вразило. Текстякийсь не такий. Якась інша редакція. Гарним прикладом якісного перекладу може слугувати переклад , українською з болгарської, детективів Богомила Райнова. Його " Немає нічого ліпшого за негоду" , чи "Пан Ніхто" блякнуть проти його "Тайфуни з ніжними іменами". Навряд чи, так радикально змінився стиль автора. Мабуть, це заслуга іншого коллективу перекладачів. Хто переклав більш точно--не знаю. Оригіналу не читав. ---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:46 ---------- "...А попові на той час Не Микита сниться: Його сонна обняла Тлуста молодиця...." Степан Руданьський. " Війна"
|
|